Human Error – Pain

Dagens frukostskiva.

Human Error – Pain.

Kommer ni ihåg den där garagerockvågen vi drabbades av i Sverige under mitten till slutet av nittiotalet, den som i stort sett började med att Hellacopters släppte Supershitty to the max (1996) och som sen följdes av att det bildades i det närmaste oändligt många sådana band och vi översvämmades av garage, glam och sleaze ett tag, till stor del (självklart) för att band försökte rida på den vågen och inte helt sällan försökte överträffa varandra i att vara mest äkta, knarka mest, vara mest synd om osv. (ja jag sneglar på er Hardcore Superstar)?
Ungefär samtidigt som Hellacopters släppte den så släppte Human Error sin Pain, som även den är just någon sorts garagerock, riktigt jävla bra sådan dessutom, men av okänd orsak så tycks det ha passerat mestadels obemärkt.
Kanske var dom ett halvår för tidiga? kanske var dom för bra på att fokusera på det viktiga, musiken istället för festande och knarkande? kanske var dom för trevliga? kanske låg dom bara på fel bolag för att bli tagna på allvar med den musiken? eller kanske handlade det om att de själva påstod att dom speladepunk och inte garagerock?
Jag vet inte vilket.
Vad jag vet är att det här är en skiva fylld med jävligt bra garagerock som inte anstränger sig för att vara skitigast möjlig, en sångare som inte anstränger sig för att låta amerikansk eller engelsk, han har det så att säga i blodet, och melodier och textader som äter sig fast på nolltid.
Jag fick skivan i samband med att jag var tekniker åt dem precis när skivan kommit, eller skulle komma kanske, och sen dess har den snurrat många varv och gör fortfarande relativt ofta, det är helt enkelt en allround bra skiva.
Om något så ska det väl erkännas att någonting i ljudbilden numera faktiskt känns daterat, det känns nittiotal, men jag kan verkligen inte sätta fingret på vad det är som gör det.

Vi säger så här.
Poppa den på spotify några gånger, gör det, den är värd det.
Den är värd att köpa med, men antagligen inte värd arbetet att leta upp någonstans att göra det.

Edit: Den är värd att köpa, här finns den http://birdnest.tictail.com/products/band/human-error