From Dusk Till Dawn

Dagens recension.

From Dusk Till Dawn.

Jag är säker på att alla redan sett den, eller påstår sig ha sett den, jag är lika säker på att de flesta aldrig reflekterat över vad filmen handlar om egentligen.

Först har vi några rånare som tar gisslan, råkar ta livet av lite folk, tar ny gisslan och tar sig över mexikanska gränsen för att på en sylta där vänta på några som ska leda dem till en fristad.
Så långt är allt frid och fröjd.

Väl där så börjar dom dricka sprit, dom beställer whisky, men det ser ut som… någonting annat och med tanke på ställets nivå och det övriga klientelet så är det nästan helt säkert kryddat med peyote.
Här kommer en intressant grej, de två som överlever filmen igenom, och därmed rimligen då är de som ”berättat” vad som hänt, är samma två som dricker mest, och snabbast.
Så, vad som händer är att dom fullständigt snetänder och börjar hallucinera vilt och tror att en massa typer på baren förvandlats till ”vampyrer”, som dom tar död på, i takt med att meskalinet kickar in mer och mer så förvandlas allt fler omkring dem till vampyrer som måste dödas, slutligen även deras egna familjemedlemmar, som dom då tar död på, tillslut är det bara de två kvar, som allt mer börjar nyktra till, men fortfarande hinner ta död på de sista levande som finns kvar i deras omgivning, innan dom ger sig ut i solljuset och möter de som dom kom dit för att möta.

Varför det här inte visas i skolan när man pratar om knarkets skadeverkningar förstår jag inte, för mycket värre snedtripp än såhär kan man knappast få.