Charta 77 – Punk & Love – Debaser Medis 28/6 -13 Del III

Del tre i serien om en och samma spelning, den här delen är återigen kanske snarare om mig än något annat, så känsliga läsare varnas, är det en recension eller nåt åt det hållet du vill ha så rekommenderar jag Del II.

Utöver allt annat med spelningen/kvällen så måste jag nämna några saker som betydde lite extra för just mig, eller som jag anser viktiga och speciella.

1. jag tror aldrig att jag under en spelning fått så mycket beröm för ljudet som då, förvisso så är normen att man som tekniker i stort sett aldrig får beröm för ljud, man får bara höra när folk är missnöjda, med enstaka undantag när det finns någon tekniker eller liknande man känner på plats och man verkligen lyckats bra, men att under samma kväll få faktiskt beröm från fem olika tekniker, ett tiotal musiker och ett helt gäng okända människor i publiken, sånt händer bara inte, eller jo, det gjorde det, mycket överraskande, och trevligt.

2. Charta fick in en hyllning till en av de trevligaste människor jag aldrig kände, Daniel, som lämnade oss för några år sedan och som jag inte kände i runt femton år.
Vi jobbade ihop på de mest varierande spelningar, och det var en av de där teknikerna som man kunde släppa bordet till utan att berätta hur man tänkt för man visste att han tänkte likadant, man kunde komma tillbaka en stund senare och veta vad han hade gjort, för man skulle ha gjort detsamma.
Vi snubblade över varandra på alla möjliga andra håll, tåg, fester, parker osv. och kunde prata om de mest varierande saker på förtroligt vis på en gång, men…vi kände aldrig varandra.
Han betydde mycket för många, även oss som inte kände honom, och kommer lämna ett tomrum efter sig under lång tid och förtjänar alla hyllningar han kan få.

3. för Helvete! 1000 pers på en punkgala 2013?! sjukt häftigt, helt Jävla osannolikt, kan vi göra om det här nästa år med kanske?
Det kändes stämmningsmässigt på samma sätt som på de tidiga totalgalorna under nittiotalet, innan punk egentligen blivit stort, men ändå var så stort att kolingsborg såldes ut år efter år.
Med risk för att låta eelitistisk, när de som kom på Totalgalan gjorde det för att dom faktiskt var en delav scenen och musiken, faktiskt gillade musiken och inte bara hängde med i en ”våg”, precis så kändes även det här, jag tänker inte se det som något omen om att det är en ny stor punkvåg på gång, men det skulle verkligen inte förvåna mig.

4. Hela kvällen spelades in, multikanalsinspelning, och vad jag hört av det så låter det jävligt bra, i en perfekt värld så skulle det släppas en samlingsskiva från kvällen, med några låtar från varje band, visst skulle det vara jävligt häftigt?
”Även gamla fåglar skiter”, ”Jag hörde att ni sålt ut”, ”Kärlek och Respekt för Punk & Love”, det är lätt att bajsa ur sig titlar för en sån.

Jag tror att det här är sista delen för tillfället, men det kan finnas skäl att fylla på med en del till i framtiden.

Puss, och tack så in i helvetes mycket till alla som gjorde den kkvällen till vad den var, och speciellt Charta 77 som gjorde det möjligt och som, måste jag väl säga, delvis gjort mig till den jag är.

/H

En reaktion på ”Charta 77 – Punk & Love – Debaser Medis 28/6 -13 Del III”

  1. Jag var tyvärr utomlands och missade hela kalaset. Har du en fullständig låtlista för spelningen? Vore intressant att se.

Kommentarer är stängda.