Varför då?

Vad?
Det återstår att se, men till att börja med en massa recensioner som jag matat ut på facebook tidigare och kommer fortsätta med, en del nytt men mestadels gamalt, ett kombinerat projekt som dels handlar om att tvinga mig själv att skriva, för enda sättet att bli bättre på det är att skriva mer och jag har alltid gillat att skriva men aldrig lyckats hålla igång de projekt jag gett mig på, och dels handlar det om att jag tänkt ta mig igenom alla deskivor som står i CD-hyllan som jag till stor del inte lyssnar på annars.
En del annat kommer säkert hamna här med, men vad och hur vet jag inte ännu, jag är öppen för förslag.

Urval?
Vad gäller CD-recensionerna så maler jag igenom dem i bokstavsordning såtillvida att jag varje dag byter till nästa bokstav i alfabetet, varv efter varv, och väljer en skiva av en artist/band som börjar på den bokstaven, dessutom fylls skivsamlingen på lite då o då, så risken är att det här kan hålla på ett tag.
Vill du att jag ska recensera just din skiva så fine, kasta den på mig så hamnar den i kön med de andra, ju färre andra artister jag har som börjar på samma bokstav desto större chans att du recenseras relativt snart, vill du att jag ska recensera annat än dig så fine, kasta på mig skivor med den/de så kommer det förr eller senare en recension.
Att gå igenom varje bokstav för sig skulle bli extremt enformigt, detsamma gäller delvis om jag skulle följa andra helt igenom logiska algoritmer för urvalet av skivor, så jag tror på min mer fria semialfabetiska variant.
Det kommer helt säkert komma en del liverecensioner med, dom kommer då efterhand som jag varit på dem och anser mig ha tid, ork och lust att skriva om dem.

Varför?
Som jag skrev redan, främst för att tvinga mig själv att skriva, men även för att ha en kanal att sprida vad jag än kan få förmig att vilja sprida utan att behöva fundera över om det passar in här eller inte.

Vem?
Jag?
Hej, Henrik, trevligt att träffas, du kan kalla mig Young, eller Lancelot, Stein funkar bra det med, eller för all del så verkar Henk eller Hank ha fått fäste under senaste tiden av okänd orsak, oavsett vilket så reagerar jag på dem ibland och ibland inte.

Vad får mig att tro att jag har rätt att tycka, tänka och såga musik, ha åsikter om spelningar, eller världen eller något annat?
Tro? Jag vet att jag har all rätt i världen att tycka och tänka hur mycket jag vill, ibland tycker jag fel, jag kan leva med det.

När det gäller musik så finns det en grej till som spelar in i mitt sätt att se på saker, jag har jobbat som ljudtekniker mer eller mindre aktivt i närmare tjugo år och överanalyserar alldeles för ofta musik, både live och på skiva, det gör inte att jag har mer rätt i vad jag tycker än vad du har, utom när du tycker fel så klart, vilket ofta är fallet om du tycker annorlunda än jag gör, men det gör antagligen att jag ser på musik på ett annat sätt än vad du gör och jag känner ibland ett väldigt starkt behov att uttrycka det.
Som de CD-recensioner jag gjort hittills antagligen avslöjar så finns det rätt mycket svensk melodisk punk i min skivhylla, låt inte det avskräcka dig, jag blandar högt och lågt och är inte överdrivet partisk eller så, snarare vill jag påstå att jag är mer benägen att såga exempelvis trallpunk än någon annan genre och tro mig, det finns jävligt mycket annat än punk i hyllorna.

Mer om mig? varför då?
Men visst, när jag inte sysslar med musik i någon form, antingen som musiker (sång, bas, gitarr, effekter, ljud osv.), ljudtekniker, publik eller recensent, så jobbar jag som IT-slusk eller är hemma och lagar mat, brygger vin, kokar öl, bakar, sjunger tandborstningsvisor för dottern, spelar airsoft, sitter på taket och sjunger tyska schlagers, klappar min vita siames och planerar världsherravälde eller beklagar mig över att jag borde sovit för längesedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *