Tone Norum – Stepping Out

Dagens frukostskiva.

Tone Norum – Stepping Out.

Det här var ju rätt menlöst.
Är man snäll, och det är ju jag, så skulle man kunna kalla det här för behaglig bakgrundsmusik, och det är väl ungefär vad det är, det är helt okej kvinnlig pop i samma fåra som exempelvis Sheryl Crow, lagom doser country och irländskt, men utan att något av det är särskilt påtagligt, det är lättsmält och snyggt och ganska intetsägande.
Att hon i flera låtar lyckas klämma in något om ”A place to call home” känns lite smått inavlat, och sen kommer sista låten som direkt fick mig att tänka på Falling av/med Julee Cruise, och det är väl inte fel så klart, men… jag tror att det som gnager hela tiden är att allting känns som det är lånat av andra, som att ingenting riktigt känns eget, det är inte dåligt, bara så väldigt generiskt hela vägen igenom.
Att jag inte brydde mig eller föll för det när det kom är en sak, jag hade fullt upp med tuffare musik då, men i dagsläget så kan sån här musik definitivt penetrera mitt hårda skal, men det gör det inte.
Jag kan inte avråda från den, jag tror rent av att jag kan tänka mig att ha på den som bakgrundsmusik någon gång, men jag kan verkligen inte rekommendera den heller.