The Skalatones – Ruder Than Roots -EP

Dagens frukostskiva.
The Skalatones – Ruder Than Roots -EP

Inget kan få igånge en lika bra på morgonen som en lagom dos med svensk nittiotals ska.
Det här är från en period när denscenen blomstrade, när var och varannan håla hade sitt eget skaband som spelade party-ska, musik som är gjord att bli glad av, att dansa till, även när det, som här, sjungs om att bli serverad som middag till en hungrig Hanibal Lecter.
Någon påstod en gång i tiden att det var en tid då folk trodde att bara man spelade i lite baktakt, kastade in ord som rude eller rudie eller rocksteady och sen slängde på lite blås så var det ska, och ja, det kan väl stämma, men jag ser inte riktigt felet med det om resultatet blir bra partymusik (eller frukostmusik för den delen).

Det är musik som får mig att vilja dansa, och alla som känner mig väl nog vet att det inte är något jag sysslar med.