Queen – Greatest Hits III

Dagens frukostskiva.

Queen – Greatest Hits III

Det här är en sån där skiva som jag inte riktigt vet om den har något existensberättigande egentligen.
Missförstå mig inte, det är en skiva fylld med sanslöst jävla bra låtar, varav de flesta (om inte alla?) finns med på de två första greatest hits skivorna, så här är dom i olika liveversioner eller med gästartister, eller i remixer eller fan vet allt, vilket betyder att det INTE är deras greatest hits oavsett vad dom påstår.
Samtidigt så är många av låtarna på skivan sanslöst bra, i vissa fall kanske rent av bättre än originalversionerna av låtarna, som så ofta är fallet med liveinspelningar med Queen, oavsett om det är Freddie som sjunger eller någon gästartist (undantaget duetten mellan Axl Rose och Elton John).
Men jag förstår ändå inte riktigt, om man vill ha Best Of med ett band så vill man väl rimligen ha just de låtar som var hits, i originalversioner, inte sant? och då vill man ha Greatest Hits I och II (ja, dom har så många hits att två skivor kan vara motiverat), MEN, om man är på nivån att man faktiskt vill ha mer än två skivor med dem, då är det väl rimligt att man inte längre bara är ute efter hitsen, eller? och är man sån conneiseur att man vill ha liveversioner av låtar så är det väl rätt sannolikt att man vill ha en hel liveskiva och inte något där det blandas live och moderna remixer och gästartister och fan vet allt?

Och OM man bara vill ha en bra blandskiva med Queen så visst, det kan jag väl eventuellt köpa att man vill… kanske, men, är det då rätt att kalla den för ”Greatest hits”?

Med allt det sagt, det här är en skiva fylld med jävligt bra låtar (hey, det är Queen liksom), och några remixer vars existensberättigande kan ifrågasättas, däremot är det, som introduktion till Queen (jag vet flera som introducerats till dem med just den här skivan) helt värdelöst, inte minst för att redan första spåret på skivan sjungs av Elton John och inte Freddie, och sen är det flera spår på skivan som inte ens är Queen utan istället Brian Mays respektive Freddies soloalster, som förvisso är fånigt bra de med, men det är inte Queen, och speciellt då inte Queens greatest hits.