The Presidents Of The United States Of America – S/T

Dagens frukostskiva.

The Presidents Of The United States Of America – S/T

Galenskap!
Ett trumset, två modifierade gitarrer, några effektpedaler och en sanslös känsla för melodier och hooks samt sinne för humor och tramstexter.
Hur dom någonsin kunde bli så stora som dom var har jag inte en aning om, med texter om inlagda persikor, kattungar, radiostyrda bilar, och fan vet allt så talar allt emot att det skulle kunna bli mer än någon form av kul one hit wonder,men det blev mer.

För min del så är det en av de skivor som öppnade upp en hel värld till och visade att tramstexter går att göra seriöst, att en rocksättning inte måste följa ”reglerna” och att man kan bygga hela låtar med enbart fula gitarrljud, förutsatt att det är bra låtar, rätt många låtar här låter som om instrumenten består av distade gummiband, och det är ljud som verkligen inte borde fungera, men fan vad dom gör det.
Jag hade en period när den här skivan och Smashing Pumpkins Melloncollie platta avlöste varandra rätt friskt, på många sätt är dom varandras absoluta motpoler, men samtidigt har dom vissa väsentliga saker gemensamt, framför allt, jävligt snyggt låtbyggande.

Det här är en skiva som alla borde lyssna på ibland.