V/A – Bland skurkar, helgon och vanligt folk

Dagens frukostskiva.
(Z)
V/A – Bland skurkar, helgon och vanligt folk.

Okej, att kalla det för Various Artists är inte helt sant, men vad sorterar man annars en sån här skiva under?
Hur menar jag?
Det här är en skiva liveinspelad under en turné där Stefan Sundström, Karin Rehnberg, Lars Winnerbäck, Johan Johansson och Kjell Höglund spelade tillsammans.
Dom hade alltså ett gemensamt kompband samt att de kompade och körade åt varandra och växlade lite kors och tvärs mellan vems låtar som spelades.
Hade dom skrivit och framfört nya låtar så skulle det ha kallats för en ”supergrupp”, men med bara var och ens solomaterial så kan det väl inte riktigt räknas som det, eller?

Det är alltså en liveskiva, med ”visartister”, kompade av ett jävligt tungt rockband och varandra.
Man kan sammanfatta det med att det är ett jävla ös.

Givetvis är det några av artisternas största hits vi bjuds på, och eftersom det är artister med en rätt stadig trave hitlåtar i arkiven (nåja, Winnerbäck var rätt färsk på scenen då, men de andra täcker mer än väl upp för det) så är det idel hits vi bjuds på.

Det är en riktigt trevlig skiva helt enkelt.
Men det är två saker som skaver lite, det ena är att jag upplever den liveinspelning med samma gäng, som P3 Live sände som bättre, och dels är det att på Spotifyvarianten av skivan så lyser Winnerbäcks låtar med sin frånvaro (på grund av hans skivbolag som jag förstått det).

Dagar som den här, med skinande vårsol och klarblå himmel, så är den ett helt perfekt sätt att sparka igång livet.