Imperiet – Rasera + Mini LP

Dagens frukostskiva.

Imperiet – Rasera + Mini LP

Ännu en sån där återutgivning på CD där någon tyckt att det är en bra idé att trycka in mer än vad som fanns på origialskivan.
Idet här fallet kan jag inte ens kritisera det för att förstöra helheten, Imperiets första LP, Rasera, är inte någon vidare helhet som album, det är bara en samling med låtar, om något så är det Mini LP:n som slängts in som bonus som står rätt bra på egna ben och upplevs som att den har någon sorts struktur, därmed fungerar det bra att den kommer på slutet.

Som sagt så är det Imperiets första album vi bjuds på först, och det är ganska lätt att märka, det känns fortfarande inte som att dom hittat ”sin” form ordentligt, det spretar åt alla möjliga håll och dom verkar inte riktigt veta vilket ben dom ska stå på, men det betyder på intet sätt att det är en dålig skiva, eller framför allt inte att det är dåliga låtar.
Mot slutet, det som då är Mini LP:n som är bonus, så händer det saker, där börjar man kunna skönja den svärta och cynism som åtminstone för mig till stor del definierar Imperiet.

Som sagt så spretar det mycket, både det bästa och sämsta inom svensk popmusik från det tidiga åttiotalet representeras här och det är en tidsresa som inte är helt utan baksidor, men i stort sett så är det här en jäkligt trevlig liten bagatell som mest känns som uppvärmning inför deras senare skapelser.

Rekommenderas att lyssnas på någon gång ibland, men det är inget måste.