OS i Sotji, en studie i dubbelmoral?

Jag postade en liten sak på facebook, som jag känner förtjänar lite mer permanent plats på internet, så här kommer en lite förlängd och vidareutvecklad version av det, det handlar inte om musik alls, utan om sport och politik, precis som titeln antyder.

Kan någon förklara en sak för mig?
Hur kan man med gott samvete ägna tid och energi åt att engagera sig i och följa samma evenemang som man uppmanat andra att bojkotta?

Låt säga att du tillhör skaran människor som tycker att idrottsmän borde bojkottat att åka till OS i Sotji, eller anser att IOK borde ha flyttat OS, eller att sponsorer borde ha dragit sig ur, hur kan du sen med gott samvete ge ditt stöd till evenemanget genom att sitta och titta på det eller följa det via internet, radio eller på annat sätt?

Svar som ”Det gör ju ingen skillnad om jag tittar nu när det ändå är där” är inte godkända, det är lika okej som att protestera mot sexism och sen gå på porrklubb motiverat med ”Ja men den finns ju redan, det gör ingen skillnad om jag går eller inte” eller ”Ja men du vet, jag ger ju inte helt stöd, jag kollar bara på en av tjejerna”.
När det gäller OS och liknande så är tittarsiffror (vilket inkluderar webblösningar av alla slag, radio osv.) ALLT, och om DU ger dina tittarsiffror till dem så har DU gett ditt stöd till det och det som händer där.

Så, hur motiverar just du att du följer det?
Känner du att ditt svar håller för granskning?
Skäms du innerst inne?

 
Jag ljög, den här posten innehåller visst musik, för jag tyckte det här var passande.

Jag erkänner att jag är privilegierad, jag kan så klart påstå att jag bojkottar OS av politiska skäl eller så, men sanningen är att jag inte sett ett enda OS på bra många år av helt andra skäl, jag är inte intresserad, men jag vill fortfarande förstå hur ni som är intresserade av sport OCH av mänskliga rättigheter och liknande lyckas kombinera det i det här fallet.

Kom för övrigt inte dragandes med klyschan att sport inte är politik, det är nämligen inte sant och har inte varit på väldigt länge, om någonsin, sport har varit politiskt laddad så länge det förekommit nationer som tävlat mot varandra inom idrott.
ATT två länder tävlar mot varandra trots att dom tidigare varit i krig är politik, att ett land INTE tävlar mot ett annat för att dom inte är säkra på att deras idrottsmän kommer därifrån levande är politik, att man förlägger ett stort sportarrangemang i ett land och inte ett annat är politik…
Sport har varit politik i åtminstone hundratals år, jag gissar på tusentals, men jag har inte gjort min hemläxa helt på den punkten.

Så, hur resonerar du?

Och som ett förtydligande så är jag inte ute efter att döma någon, utan jag är genuint nyfiken på hur andra tänker.