Tyst För Fan – Ekon Från Ebba Grön

Jag hade tänkt svära lite bara, men jag bjuder istället på en kvällsrecension av en samlingsskiva som jag snubblade över:

Tyst För Fan – Ekon Från Ebba Grön.

Det var länge sedan en skiva bjöd på så här blandade intryck.
Flera av spåren får mig att vilja leta upp artisterna och ge dem stryk.
Några av de andra spåren, som Love Antells tolkning av Scheisse exempelvis, får mig att vilja krama honom, och Satan Takes a Holidays version av Häng Gud gör att jag blir nyfiken på vilka dom är och vill höra mer.

Det kanske är jag som är konservativ eller nåt, men alldeles för många av låtarna låter som att dom är gjorda av folk som aldrig hört Ebba Grön, och framför allt inte varken förstår texterna eller musiken, det är lite som att höra barn sjunga låtar på språk dom inte förstår, dom ljudar orden, men det betyder ingenting.
Jag tror att det som mest gör mig illamående är hela det där konceptet att göra om arga låtar i moll till smaklöst dansanta dur-orgier.

Och för att dementera påståenden om att jag hatar allt som är elektroniskt eller nåt sånt så måste jag erkänna att jag gillar Beatrice Elis version av Flyktsoda och känner ett behov att kolla upp mer om vem hon är.

Är det för övrigt bara jag som tycker att introt på Looptroop Rockers version av Stopp! låter jävligt mycket som någonting som skulle kunnat vara med på Monsters ’Rockers Delight’?

 

Är det här en skiva du borde lyssna på?Ja, kanske, men var beredd på att det är jävligt mycket bättre mot slutet än i början.
Borde du köpa den?
Nej, definitivt inte, sånt här ska inte uppmuntras annat än när det helt uppenbart görs av kärlek, och det är lite för mycket här som luktar billig PR och ett skivbolag som kommit på att dom redan gett ut allt med Ebba Grön för många gånger men ändå vill pumpa ut ytterligare lite pengar ur namnet.

Lyssna istället här: