Gyllene Tider – e.p.

Dagens frukostskiva.

Gyllene Tider – e.p.

Ibland kommer en skiva som förändrar ens syn på ett band fullständigt, som på något sätt öppnar ens ögon och man förstår saker som man inte förstått tidigare, det här är en sån.
Sommaren 1996 så jobbade jag med specialpack i Marabous källare, det var ett välbetalt och extremt hjärndödande jobb, vi var tolv personer som sysslade med det, och vår enda underhållning var en radio som spydde ut antingen NRJ eller P3, det var en ständig kamp om vilket som gällde för dagen, men oavsett vilket det blev så kunde man ge sig fan på att leadspåret på den här skivan, Jag går och fiskar, spelades som minst fem gånger under en arbetsdag, precis som Fugees – Killing Me Softly, jag har fortfarande inte helt bearbetat det traumat, andraspåret på den här, Juni, Juli, Augusti, låg inte långt efter i rotationslistan.
Fram tills den återföreningen av Gyllene Tider så hade jag en rätt positiv syn på dem, dom hade varit ett bra band som la av i tid och som efter det bara gjort någon halvhjärtad återförening i Pers garage för att det var kul, men så icke den här gången, nu handlade det om att dra in stålars och att repetera en säljande formel, det var inte låtar som luktade ”Fan vad kul det är att spela ihop igen” utan mer ”Nu ska vi upprepa en formel som vi vet att den säljer och dra in så mycket stålars vi kan”, ja, jag tycker det låter så.
Dessutom, varenda gimmick skulle upprepas in absurdum, och på den här ep:ns tredje spår, Harplinge, lyser det igenom så extremt mycket, det skulle ha kunnat heta:

”Vi är så jävla crazy så vi kör en farfisa genom en gitarrförstärkare… IGEN! Lyssna, lyssna då, såhär låter det, MEN LYSSNA DÅ ELLER MÅSTE VI KÖRA ETT SOLO MED DEN!?”

Så, två hjärndödande garanterade hitlåtar av det mest irriterande slag som finns följda av två ganska mediokra låtar fyllda med gimmicks, garanterat att sälja en massa skivor och gå till historien som ett av de mest kommersiellt gångbara psykologiska stridsmedlen någonsin.

Bör du lyssna på det här?
Vi vänder på frågan, hur lång tid tog det mig att ladda upp för att mentalt klara av att lyssna på det här och sedan skriva om det?
Nej du bör inte lyssna på det här, alla existerande exemplar av skivan bör omgående destrueras innan någon får för sig att skicka dem till Guantanamo, där snackar vi om brott mot mänskligheten.