Loke – Vackra Människor

Dagens frukostskiva.

Loke – Vackra Människor.

Jag går ut hårt på en gång och säger som det är, några av låtarna på den här plattan är musikaliskt helt fruktansvärt tråkiga och får mig att ledsna efter att jag väl hört dem en gång.
Så, det var det negativa, nu vidare till resten.

Texterna på den här skivan pendlar mestadels mellan bra och helt åt helvete satan så bra, och vid de tillfällen när musiken glimmar till så gör den det med besked och är faktiskt så bra så jag inte riktigt vet hur jag ska beskriva det, eller ja, utom för sista spåret då, ”Vackra människors sång”, första gången jag hörde den så tänkte jag nästan omedelbart på Nick Caves ”Death Is Not The End”, och det var innan jag hört resten av skivan och därmed var medveten om de övriga Nick Cave referenser som droppas här o var både i text och musik.

Grejen med den här skivan är att, det är några låtar på den som faktiskt är för bra för att kunna dela skiva med de andra utan att framställa de andra som jäkligt tråkiga, det är då främst så klart just ”Vackra människors sång”, och så ”Allt du är”, ”Sommarkatt” och ”Eldsjäl”, och den sista då mest kanske för att den träffar nästan plågsamt bra mitt i prick.
Ju mer jag tvingar mig att lyssna på de andra separat, desto mer inser jag att jodå, dom är nog fan bra dom med, men, och det är just det där, det är så ojämnt och dom blir så otroligt bleka mellan de spår som lyser starkast på skivan.
Jag hoppas att det redan framgick att jag tycker att texterna på skivan är nästan rakt igenom briljanta? om inte så tycker jag att du ska tolka den frågeställningen som ett konstaterande om att jag tycker det.

Vad försöker jag säga?
Ptja, att det här är ännu en av de där skivorna man absolut borde skaffa om man vill ha bra modern svensk vispop kanske? Jupp, det är vad jag säger ja.

Som en bonus kan jag tipsa om att Loke, åtminstone de gånger jag sett honom, varit en alldeles lysande liveartist, eller eventuellt så passar benämningen ”entertainer” bättre?
Vill ni veta hur bra så är mitt tips att passa på att se honom exempelvis på kompledigtfestivalen sista helgen i Augusti (där ni även kan se Johansson som jag recenserade/hyllade här om dagen och en massa annat jävligt bra), jag är inte sponsrad för att säga det här, men i bästa fall så ses vi där.