Billy Idol – Cyberpunk

Dagens Frukostskiva:

Billy Idol – Cyberpunk

Hatad av många och älskad av få?
Rejält spretig skiva som försöker utforska mer maskinella spår och mindre klassiskt Idolska banor, när den kom tror jag inte att jag hörde någon (utöver jag) som tyckte den var bra, numera tycks dock en del av låtarna ha smugit sig in i folks medvetande som ”klassiskt bra Idol låtar”.
Det kanske var så att den var före sin tid? eller bara att den inte lät så som folk förväntat sig?
Själv anse jag att det är en trevlig samling låtar med några som helt enkelt är riktigt bra rock och andra som är behagliga experiment i att göra någon sorts ambient/chill-out aktigt, och sen ett helt gäng som bara är helt okej låtar som står sig riktigt bra för sig själv men kanske inte är lika bra som en helhet på skivan.
Kort sagt, plockar man ut låtarna var och en för sig så är det riktigt jävla bra låtar, som skiva så spretar den lite för mycket för att fungera helt för de flesta, antagligen är det därför låtarna gjort ”succé” först efter att ha plockats ut och hamnat på samlingsplattor istället.

Men jodå, det här är bra uppvärmning för dagen.