V/A – Birdnest for 10 Marks

Dagens frukostskiva.
(Ja, en till samma dag).

V/A – Birdnest For 10 Marks.
(Ö)

En gång i tiden, när Birdnest Records var ett av Sveriges största independentbolag och var inblandade i/ägde/delägde flera andra labels med främst diverse hardcore och punk, så satsade dom på att även försöka etablera sig i Tyskland, ärans och hjältarnas land, i samband med det så knåpade dom ihop en samling riktad mot den tyska marknaden, men enligt samma koncept som Definitivt 50 Spänn samlingarna, dvs. jävligt billig och med en salig blanding.
Då det var en utländsk marknad så var fokus lagt på icke svenskspråkiga artister som de hade i sitt stall, vilket ledde till att det blev mycket skate och hardcore.
Några svenska låtar halkade med ändå, Dia Psalma och Charta 77 har med en var, De Lyckliga Kompisarna har med en av sina få engelskspråkiga låtar, Always Cool (som på svenska släppts som allmänt tuff), jag måste erkänna att jag är väldigt glad när DLK håller sig till svenska.
(Både Charta 77 och DIa Psalma hade några år tidigare försökt sig på att göra översättningar av några av sina låtar till engelska, med inte helt lyckade resultat, det bör dock inte förväxlas med de låtar Charta 77 en gång i tiden gjorde på engelska från början, som i många fall är jävligt bra, eller Dia Psalmas, eller snarare Strebers engelskspråkiga projekt Six Guns som…. vid närmare eftertanke,  glöm att jag nämnde det).

Såvad blev resultatet av den här skivan?
Uh, bra fråga?
Det är en okej skiva med en del riktigt bra låtar och en del som det kanske varit bättre om de utelämnat, för helhetens skull.
Jag har inte en aning om hur den sålde, men eftersom den fick en uppföljare så är det inte omöjligt att den sålde rätt okej åtminstone.

Så… ja, det är en bagatell i det stora hela, men rätt trevlig att slänga på ibland.