Ebba Grön – Kärlek & Uppror

Dagens frukostskiva.

Ebba Grön – Kärlek & Uppror (boxen version).

Ni vet redan att det här är en av de kanske femtio bästa svenska skivor som släppts, inte sant?
Just den här versionen innehåller lite bonusspår, varav det viktigaste just nu är ”Nu släckas tusen människoliv” som är en mycket fin liten julvisa som får fem av fem brinnande julgranar i min bok, även ”Tyna Bort”, som är bonusspår tål ett omnämnande då det är deras (vad jag vet) enda försök att ge sig på baktaktsgung, ett mycket lyckat sådant försök, dessutom en av de svartaste låtar Ebba Grön åstadkom.

Jag tror att låtarna på skivan i övrigt är ommastrade, det måste dom nästan vara, för så mycket synthar och annat är jag tämligen säker på att jag aldrig hört på äldre versioner, men det kan säkert lika gärna bero på att jag lyssnat på det från kassettband och sönderspelade vinyler, men nej, jag är rätt säker på min sak, och jag vet inte om jag tycker det är helt positivt med allt sånt extra som man plötsligt hör.
Men vad fan, det här är en förbannat bra skiva oavsett.
Sätt dig nu ner och poppa skiten på stark volym.