Charta 77 – Grisfesten

Dagens frukostskiva.

Charta 77 – Grisfesten.

Jag hade tänkt skriva:
”Det här är en av världens bästa och viktigaste skivor, det är allt du behöver veta.”

Och sen vara klar för dagen, med den biten, men jag är inte så jävla bra på det där med att hålla mig kort och enkel, det är inte riktigt så jag fungerar, så istället kom jag på en massa annat jag vill säga om skivan, jag insåg att jag vill hylla produktionen, göra mig lustig över hur det antagligen inte lät i replokalen när dom började jobba med den:
”Fan grabbar, ni vet hur alla våra låtar som handlat om  köping varit mycket mer poppis än de om politik eller så? jag tycker vi gör en hel platta som bara handlar om köping, och sen söker vi småstadsbidrag från EU eller nåt”.
Jag vill även berätta hur jävla mycket den här skivan betytt för mig och att utan den så hade jag antagligen inte jobbat på helgens visfestival i köping (den kopplingen är inte så långsökt som den borde), snöa in lite på hur mycket bättre många av låtarna är live än vad dom är på den här skivan, muttra om hur svårt jag hade för Amercia från början, hur svårt jag hade att förstå varför låten Grisfesten inte fick vara med utan bara hamnade på en singel (jag förstår nu, den håller inte samma kvalitet i originalversion som i senare liveinkarnationer, körerna är bitvis hiskeliga(, jag skulle kunna hylla gitarrerna, jag skulle vilja nämna något om hur imponerande bra trummorna är för att vara programmerade, och hur kaxigt det faktiskt var att våga sig på en sån sak, jag vill…

Jag kan antagligen fortsätta hur länge som helst, så det kanske är bäst att jag istället försöker sammanfatta den på något bra sätt, kanske såhär:

Det här är en av världens bästa och viktigaste skivor, det är allt du behöver veta.