Anna + Idde – Hjärtat fullt

Dagens frukostskiva.

Anna + Idde – Hjärtat fullt.

Så, allt som finns på A är inte dåligt, och det är visfestivalsvecka så vi kör på en av de bra skivorna.
Jag kan en eller annan gång ha yttrat något om min nästan generande kärlek till Idde och hennes förmåga att i stort sett fungera som en kvalitetsstämpel genom att medverka på saker (det finns undantag så klart).
Det här är inget undantag.

Att säga att skivan är otidsenlig är en underdrift, den är från 2008, men skulle inte ha varit ”rätt” i tiden någonstans egentligen, det doftar både sjuttio, åttio och nittiotal om den, men utan att kännas som något av det, samtidigt så skulle den inte varit helt fel under någon av perioderna heller, precis som den inte är det nu.
När det är som allra bäst så låter det som om Hellstrand skrivit låtarna, vilket han har, och när det är som sämst så är det fortfarande förbannat bra pop.
Jag vet inte ens vad det här är för sorts musik, jag tror att jag helt enkelt vill kalla det för (typ) akustisk pop, men fan vet.
Det jag vet är att det är bra och får mig på gott humör, trots de bitvis väldigt mörka texterna…  glömde jag säga det? ja, alltså, texterna är mörka, bitvi på gränsen till nattsvarta, men till stor del framförda så det låter glatt, ah, sånt gör mig lycklig.

Så, lyssna nu, okej.