Jumper – S/T

Dagens frukostskiva.

Jumper – S/T

Lika bra att få det här avklarat på en gång, ja, jag har köpt den här skivan, för jag tyckte den var bra.
Så, nöjd?
Tuggummipop som sätter sig som, nej inte tapetklister, snarare som ett varmt hubbabubba under skosulan.
Vi börjar med det bra, det här här är jävligt snygga popmelodier, enkla trallvänliga textsnuttar, lagom banalt, inte offensivt på något vis och mestadels handlar det om söt tonårskärlek.

Fast… inte offensivt på något vis kan kanske diskuteras en del, att stalka sin kvinnliga granne genom sitt eget fönster och lära sig alla hennes rutiner i hopp om att det ska bli ens egen tur någon dag… det kanske inte är helt okej?

eller vad sägs om:
”Men jag är nog lite grann
En sån som du gillar ibland
Och jag erkänner att jag kan
Tänka mej det ibland”

i samma låt som vi får:
”Vi kan låtsas att jag är din man
Sånt där som man gör då”

Sockersött och oskyldigt..
Jaja, jag vet, man kan såga det mesta genom att plocka ut enstaka rader här o var och välja att tolka det som man vill, eller genom att bara bjuda på textrader skrivna i en annan tid när världen såg annorlunda ut.
Ska man vara snäll, så som dom säger att man ska vara, så är det en del rätt söta kärlekslåtar samt en ganska sorglig sak om abort eller missfall, det hade du missat va? ja, där ser man, men så är det, och den är nog egentligen riktigt fin på sitt sätt.

Största felet med den här skivan är att den känns jävligt daterad, det är en massa fula nittiotalsgitarrer spelade ganska tråkigt konservativt och nedmixade så det inte ska störa den snygga ytan, det är radioskvalsanpassat, det är skitsnygga, men ack så tråkiga arrangemang och det är en dialekt som bitvis är så ful att man vill bjuda på lektioner hos en talpedagog, eller jag menar,så charmigt att man bara måste älska det… eh… ja, hur det nu var.
”Kommer du förstå, vad jag säjör då”
SÄJÖR?!

När skivan var slut så var en av mina första tankar:
”Vad kan jag lyssna på som tvättar bort de här enerverande jävla stroferna som snurrar varv efter varv i min skalle?”
Svaret idag var Gary Numan följt av Nirvana och Billy Idol.

Borde du skaffa den här skivan?
Nej, det borde du inte.
Borde du lyssna på den? njae, jag tror faktiskt inte det, men jag kan väl knappast hindra dig.