88 Fingers Louie – The Dom Years

Dagens frukostskiva:

88 Fingers Louie – The Dom Years.

Amerikansk melodiös punk/hardcore från nittiotalet, som låter precis som det.
Hade dom inte bråkat så mycket i bandet utan istället fortsatt utvecklas så skulle dom haft potential att bli ett av de där riktigt stora banden, inte för att dom är någonitng alldeles extra, utan för att det är precis sådär lagom mellanläge på allt, det är hårt och argt nog för att kännas ”äkta” men samtidigt melodiöst nog och tillräckligt återhållet för att kunna tilltala vem som helst.
Det finns med en cover här, Beatles lilla poptrudelutt Help, det var rätt poppis bland den sortens band att klämma in något sånt på sina skivor ett tag,det var oftast inte en sån toppenbra idé egentligen, inte i det här fallet heller, även om jagmåste erkänna att tralligheten i deras egna melodier ändå gör att det är deras egna man har i huvudet efter att ha lyssnat ett varvoch inte Help.

Ungefär alla i bandet gick vidare till andra band som lyckats långt bättre, det var nog lika bra.
Så… har du skivan, lyssna på den, det är den värd, eller använd spotify eller så, men spring inte ut och köp den, det finns roligare saker att spendera pengarna på.