Nick Cave and the Bad Seeds – Live Seeds

Dagens frukostskiva.
Nick Cave and the Bad Seeds – Live Seeds

Om jag skulle vilja introducera någon för Nick Cave med bara en skiva så är det här den jag skulle välja utan tvekan.
Lite kan man väl säga att redan första låten, The Mercy Seat, räcker rätt bra, vem som helst som öppnar en söt liten popskiva (det är pop han spelar, kom inte här och försök med något annat) med en låt om elektriska stolen gör någonting rätt, åtminstone om denna någon är Nick Cave.
En av sakerna som gör skivan lite mer extra än alldeles för många liveplattor genom historien är att den inte är varken rakt av en ”best of” eller bara enkla liveversioner som låter precis som albumversionerna fast med publik, o nej, här bjuds vi på flera låtar som inte låter ens i närheten av sina originalversioner, precis som sig bör med låtar som hängt med ett tag live.
Att det är ett kompetent liveband framgår egentligen inte ett dugg då skivan är inspelad under en hel turné och dom då självklart bara har med de bästa bitarna, men nog fan svänger det ändå, och precis som jag gillar det så är inte allt HELT perfekt, även om det kan argumenteras att det är alldeles för lite mellansnack och liknande för att helt hålla som en perfekt liveplatta, och ja, Nick Cave är en av de där som har något vettigt att säga emellan låtarna ibland.

Så vad finns det då att klaga på, för det är ju det jag verkligen vill göra, inte sant?
Eh… fan vet, alltså, det är en skitbra skiva som gör mig glad, den är fylld med våld, mord, död, brott, otrohet, alkohol och allt annat sånt där som gör livet värt att leva, så jag kan inte riktigt komma på något att gnälla på, är det okej?
Inte?
Okej, då är det väl det där med att den är lite för mycket som en studioplatta med publikljud, men eftersom flera låtar inte är likadana som i sina studioverioner och det dessutom inte är mycket av en ”best of” så kommer den fan undan med det.

Som sagt, vill du ha en introduktion till Nick Cave så är det här jävligt bra, och det spelar ingen roll att den är gammal och därför inte har med hans ”bästa låtar”, för påstår du det så har du inte koll på vad som är hans bästa låtar.