Europe – Prisoners in Paradise

Dagens Frukostskiva
Europe – Prisoners in Paradise

We’re just children of tomorrow… let it be let it be…

Jag kan inte låta bli att hela tiden tänka ”Den här skivan hade release dagen innan Nirvanas Nevermind”.
Jag kan inte heller förneka att jag faktiskt är positivt överraskad, jag har nog inte hört hela den här skivan någonsin, och det jag har hört var främst då runt när den kom, och då jämfördes den så klart med vad som hände i världen samma år, U2’s Achtung Baby kom ut två månader efter den här, Charta 77 släppte The Beauty is in the Beholders Eyes samma år… man skulle kunna säga att Europe var Last Days News, och skivan bryter garanterat inte ny mark någonstans alls, det är generisk Europe rock, ett koncept som inte förändrades jättemycket från genombrottet fram tills det här, MEN, som sagt, jag ÄR positivt överraskad, det är flera rätt bra låtar, och det är snygga arrangemang och jag vet inte, jag kan inte egentligen hitta något att klaga på, om man bortser från Let It Be refrängen, men det är dom kanske inte ensamma om att ha gjort sig skyldiga till, även om den här är tydligare än för de allra flesta andra.
Mest förvånad är jag över att jag faktiskt inte är helt igenom jätteless på musiken innan skivan är slut, så helt ärligt så tror jag att den här kanske rent av kan få snurra något varv till, inte bara som frukostskiva.

Och där kom plötsligt ett intro som lät som Per Gessle (Got your mind in the gutter) och det sänkte genast helheten en bit, sen låter det som om dom egentligen vill sjunga ”Balls to the wall” i refrängen, det låter väldigt mycket så, jag tror att dom kanske försöker vara hårdare och skitigare… det funkar inte riktigt, men okej, bra försök, men Gessleimitationen sänker helheten på skivan en bra bit…

Nej, nu får det räcka, nu ska jag packa öl och onyttigheter.